Werkwijze

Voordat uw hond voor de eerste keer meegaat met Hondenuitlaatservice Groningen kom ik bij u thuis langs om kennis te maken met u. Op deze manier ziet u met wie uw hond meegaat en krijgt u alle gelegenheid tot het stellen van vragen. We bespreken de precieze wensen van u en uw hond zodat we kunnen kijken of die aansluiten bij de Hondenuitlaatservice. Dit kennismakingsgesprek is tevens ook de eerste ontmoeting tussen uw hond en mij. De hond raakt zo al iets vertrouwd met mij en het is dan niet helemaal vreemd meer als uw hond voor de eerste keer meegaat..

Bij het kennismakingsgesprek zal ik uw gegevens noteren en natuurlijk die van uw hond(en) en ik zal met u de algemene voorwaardes doornemen. Wanneer u het ziet zitten om uw hond met Hondenuitlaatsevice Groningen mee te laten gaan, dienen de algemene voorwaardes ondertekend te worden, evenals een eventueel sleutelcontract. Deze contracten zijn er voor de bescherming en zekerheid van beide partijen. Voor een kennismaking afspraak kunt u contact met ons opnemen..

Proefwandeling

De volgende fase is een proefwandeling. Om goed te kunnen beoordelen hoe de hond op ons, andere mensen, honden en andere diersoorten reageert, en hoe hij zich in de auto gedraagt, nemen we hem mee voor 1 proefwandeling. Over het algemeen zal de proefwandeling plaatsvinden in het groepje waar de hond in het vervolg deel van zal gaan uitmaken. Voor een proefwandeling rekenen we uiteraard niks. Na de wandeling zal U van mij horen hoe die is verlopen.

De eerste keer mee

De laatste stap is natuurlijk de eerste keer mee. De eerste keer dat uw hond mee is wordt hij aan de lijn uitgelaten. Dat is om elkaar nog beter te leren kennen. De meeste honden kunnen vaak de 2de wandeling al los. Als er tussen de wandeling niet veel tijd verschil zit gaat dat ook beter. We raden ook aan om de hond minimaal 1 keer per week mee te laten gaan, dan voelt de hond zich ook thuis in de roedel.